Roman Polanski via Skype even terug in de VS

Regisseur Roman Polanski is vandaag via Skype even terug in de Verenigde Staten. Hij brengt een virtueel bezoek aan het land omdat zijn documentaire "Weekend of a champion" daar voor het eerst getoond wordt in een hotel in New York.

De 80-jarige regisseur, onder andere bekend van films als "The pianist" en "Rosemary's baby", mijdt de Verenigde Staten omdat hij daar in de boeien zou worden geslagen. Polanski ontvluchtte het land in 1978 nadat hij was aangeklaagd voor seks met een minderjarige. 

Hij zou in 1977 een 13-jarig meisje tijdens een fotoshoot eerst drugs en alcohol hebben gegeven. Daarna had Polanski naar verluidt seks met haar. Dat zou zijn gebeurd in het huis van acteur Jack Nicholson. De Pools-Franse filmmaker werd opgepakt en bracht 42 dagen in de cel door, maar werd vervolgens vrijgelaten. Hij vluchtte naar Frankrijk toen hij ontdekte dat een Californische rechter overwoog hem opnieuw op te sluiten. 

Roman Polanski maakte een documentaire over Formule 1-legende Jackie Stewart. Na de première van de documentaire in New York zal hij een "zeer zeldzame persconferentie" geven. Hij doet dat op verzoek van regisseur Brett Ratner. Jackie Stewart zelf zal aanwezig zijn op zowel de première als de persconferentie.