Was MIVB-chauffeur aan het sms'en tijdens het rijden?

De MIVB, de openbaarvervoermaatschappij in Brussel, probeert het verhaal te reconstrueren achter de foto van een buschauffeur die zijn of haar smartphone aan het gebruiken was achter het stuur. De foto werd gisteravond door een passagier op Twitter geplaatst.

Het onderschrift bij de foto is: "Natte straten, volle bus en een onoplettende chauffeur, danku @STIBMIVB cc @STIB_Fail".

De MIVB wil nu te weten komen waar en wanneer de feiten zich hebben voorgedaan en of de chauffeur op dat moment aan het rijden was.

"Als we voldoende gegevens hebben over de chauffeur, zullen we er een gesprek mee hebben om zijn of haar versie van de feiten te horen", zegt An Van hamme van de MIVB. "Als het een overtreding van de regels blijkt te zijn, namelijk dat de chauffeur de gsm gebruikte tijdens het rijden, dan kunnen er sancties volgen."