Wyclef Jean publieksfavoriet op Night of the Proms

In het Antwerpse Sportpaleis is gisterenavond de 29e editie van de concertreeks Night of the Proms afgetrapt. Headliners zijn dit jaar Gloria Estefan en Wyclef Jean, die zich duidelijk het meest geliefd wist bij het publiek.
Sven Michiels - Photography

Ook de terugkeer van het koor Fine Fleur op de affiche was een succes, vooral tijdens een ware 'battle' met het Proms-orkest Il Novecento. Het Sportpaleis was nagenoeg uitverkocht, voor de resterende vijf Promsconcerten zijn telkens nog enkele honderden tickets verkrijgbaar.

Tijdens de eerste helft van het concert mochten onder meer Amy Macdonald en Bent Van Looy het Sportpaleis opwarmen, al was het vooral de vingervlugge Japanse pianiste Hiromi die de show stal. Echt dolenthousiast werd het publiek pas toen net na de pauze Wyclef Jean het podium betrad in een oogverblindende witte outfit.

De Haïtiaanse rapper en singer-songwriter bracht eerst een medley van nummers van zijn voormalige band de Fugees en het beste uit reggae en R&B, waarbij hij even het podium verliet om de voorste rijen en meteen ook de rest van het Sportpaleis aan het dansen te krijgen. Wat later kreeg hij dan weer iedereen muisstil met een erg doorleefde versie van Brel's "Ne me quitte pas".

Na het traditionele intermezzo van "Mister Proms" John Miles mocht Gloria Estefan de avond afsluiten met een mix van eigen werk (van de Miami Sound Machine) en covers. Een al te enthousiaste mannelijke fan kwam haar even ongevraagd vergezellen op het podium, maar dat nam de diva gelukkig sportief op ("The rhythm really got him tonight!").

 

Bekijk de fotogalerij