11.11.11-vrijwilligers zamelen geld in

11.11.11 zamelt dit weekend traditiegetrouw op grote schaal geld in ten voordele van de ontwikkeling van het zuiden. Zo'n 20.000 vrijwilligers trekken de straat op. De komende twee jaar voert 11.11.11 onder het motto "Ik kook van woede" campagne over "het recht op voedsel".
11.11.11-actie in Hove

"We vestigen de aandacht op het klimaat, daar hebben we vorig jaar ook al campagne rond gevoerd", licht Bogdan Van den Berghe de thema's toe. "Door droogtes en overstromingen mislukken oogsten. Ten tweede: gewassen die voor biobrandstoffen gekweekt worden, nemen de plaats in van voedsel. Voedselspeculatie zie je ook, waardoor de prijzen stijgen en de mensen geen toegang krijgen tot voedsel. Als aan die mechanismen iets gedaan wordt, dan kan het voedsel beter verdeeld worden."

Met een brede groep niet-gouvernementele organisaties voert 11.11.11 de komende 2 jaar campagne over "recht op voedsel". De wereld produceert anderhalve keer meer voedsel dan nodig is en toch zijn er nog steeds 800 miljoen mensen die elke dag honger hebben. 11.11.11 ijvert voor haalbare oplossingen om de honger structureel aan te pakken.