600 mensen herdenken slachtoffers crash in Gelbressée

Op het vliegveld van Temploux bij Namen zijn ongeveer 600 mensen samengekomen om een hulde te brengen aan de slachtoffers van de vliegtuigcrash in Gelbressée. Bij de crash op 19 oktober kwamen elf mensen om het leven.

De burgemeester van Namen, Maxime Prévot, en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet spraken de mensen toe. Prévot bracht hulde aan de slachtoffers en sprak ook zijn dankbaarheid uit tegenover iedereen die de voorbije weken de naasten van de slachtoffers steunde, waaronder de politie, de brandweer, de stad Namen, Defensie en het parket. Milquet sprak namens de federale regering haar steun uit tegenover de families.

Nadien lazen enkele familieleden en vrienden van de slachtoffers teksten voor. Er was ook veel muziek. De ceremonie, georganiseerd door de stad Namen, kwam er op vraag van de familieleden van de tien overleden mannen en één vrouw.