"Broken circle" kans op 5 European Film Awards

"The broken circle breakdown" is genomineerd voor vijf prijzen van de European Film Awards. Het is de eerste Belgische film die zo veel nominaties voor de belangrijkste Europese filmprijzen in de wacht sleept.

"The broken circle breakdown" van Felix van Groeningen maakt onder meer kans op de hoofdprijs van de European Film Awards, de award voor beste Europese film.

Daarnaast kan de film ook de prijs voor regie, scenario, acteur en actrice winnen. Andere genomineerde films voor de hoofdprijs zijn "La vie d'Adèle", "The best offer", "Oh boy!", "Blancanieves", "La grande bellezza".

"Ik had stiekem gehoopt op één nominatie. Dat het er uiteindelijk vijf geworden zijn, is werkelijk ongelofelijk. Ik ben ontzettend blij dat op die manier het talent van Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en scenarist Carl Joos onderstreept wordt", reageert regisseur Felix van Groeningen. "The broken circle breakdown" is ook in de running voor de publieksprijs van de European Film Awards.

De vijf nominaties voor "The broken circle breakdown" zijn een primeur voor een Belgische film. In 2011 werden de broers Dardenne vier keer genomineerd met hun film "Le gamin au vélo". In 1991 kreeg "Toto le hero" van Jaco Van Dormael drie nominaties. De European Film Awards worden op 7 december uitgereikt in Berlijn.