Dode en 14 gewonden bij explosie in theaterzaal in Parijs

Bij een ontploffing in een Parijse theaterzaal gisteravond is één persoon om het leven gekomen en raakten veertien anderen gewond. De explosie deed zich voor tijdens de repetitie voor een musical over de Franse Revolutie, zo meldt de politie.

Het incident deed zich voor in het Palais des Sports in Parijs. Een deel van het vuurwerk dat gebruikt moest worden tijdens het toneelstuk "1789 Les Amants de la Bastille", ging om een nog onduidelijke reden vlakbij het podium af. Dat gebeurde twee uur voor de opvoering had moeten plaatsvinden.

Een muur en een deel van het plafond zijn daardoor ingestort. Vijftien mensen, vooral technici, raakten gewond. Een van hen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden in het ziekenhuis.

De geplande opvoeringen van de musical dit weekend zijn afgelast.