Website voor overspel verboden in Singapore

Een datingsite voor mensen die willen vreemdgaan, is meteen na de aankondiging en nog voor zijn lancering verboden door de Singaporese overheid. Dat melden de media in het Zuidoost-Aziatische land.

Via website van Ashley Madison kunnen mensen die een relatie hebben en die wel voor overspel te vinden zijn, op een discrete wijze in contact komen met elkaar. Ook in ons land kunnen surfers op de site van Madison terecht voor een affaire.

Maar de toezichthouder op de media in Singapore kant zich tegen de website die "buitenechtelijke relaties op een agressieve manier promoot", zo zegt een woordvoerder van die instantie aan de krant The Straits Times. "Het toelaten van de website van Ashley Madison zou ingaan tegen het algemeen belang", klinkt het nog. De internetdiensten in het land hebben daarom de opdracht om de toegang tot de website te blokkeren.

De maatregel komt er na de bekendmaking van de plannen om de site begin volgend jaar in Singapore te lanceren.

lees ook