21 procent rijdt te snel in Kortrijk en Lendelede

Bij snelheidscontroles in Lendelede en Kortrijk reed 21 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Dat meldt de politie van de zone Vlas. Bij alcoholcontroles in dezelfde regio liep dan weer 10 procent tegen de lamp.

De politiezone Vlas voerde de alcoholcontroles uit in de nacht van zaterdag op zondag. In totaal testten 6 van de 60 gecontroleerde bestuurders positief. Van één van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Tijdens de controle in Kortrijk werd één voertuig onderschept dat niet was ingeschreven. Drie bestuurders bleken geen geldig rijbewijs te hebben.

Bij snelheidscontroles op vier verschillende plaatsen in Lendelede en Kortrijk reden 22 van de 104 gecontroleerde bestuurders te hard. Vooral in de Condédreef in Kortrijk werden vele overtredingen vastgesteld. Zo reed een bestuurder er 90 kilometer per uur terwijl de toegelaten snelheid 50 bedraagt.