"Ik voelde me als een god"

Hoe de zanglijsters vanavond ook hun best mogen doen om tijdens de MTV Europe Music Awards in de prijzen te vallen, toch wordt ieder jaar opnieuw vooral uitgekeken naar “een onverwacht moment” waarover de media dan weer uitgebreid kunnen berichten. Twee jaar geleden ging de onbekende Ierse theateracteur David Monahan "met de eer lopen" toen hij helemaal naakt "Heroes"-actrice Hayden Panettiere van zijn klokkenspel liet genieten. Opgezet spel of niet? Het bleef lange tijd onduidelijk.

Monahan verklaarde in interviews onmiddellijk na het incident dat "alles in een opwelling gebeurde, dat hij via sms door vrienden werd aangepord iets te doen en zo op het idee van een streak kwam en dat hij na de streak verbaasd was dat niemand van de beveiliging hem kwam opzoeken".

Maar uiteindelijk bleek dat ook zijn reacties achteraf deel uitmaakten van een "plan", zo liet hij een klein jaar later weten in een interview met de videowebsite Vimeo: "De dag voor het evenement in Belfast kreeg ik een telefoontje van iemand van MTV, die me vroeg of ik geïnteresseerd was in een streak. Ik werd uitgenodigd om de zaal vooraf te bekijken. Gigantisch leek die, vooral omdat hij toen nog leeg was."

"Toen ik terug thuis kwam, was het een en al stilte daar. Ik heb mijn ouders dan schoorvoetend verteld wat ik van plan was te doen."

"Toen het moment er eindelijk was, bonsde mijn hart in mijn keel. Ik voelde me ronduit ziek. Van een MTV-medewerker, die me begeleidde, kreeg ik een zwart deken, dat niet eens zo groot was. Ik mocht me omkleden in de dressing room van Lady Gaga. Daar kon ik aan niets anders denken dan aan die streak."

"De streak zelf en wat ik op het podium gedaan heb, dat is allemaal vaag. A complete blur. Ik herinner me er niets van. Toen ik van het podium kwam, voelde ik me als een god. Zoveel plezier had ik tot dan toe nog nooit gehad."

"Dat uiteindelijk zoveel mensen over de hele planeet dat gezien hebben, gaf me een hysterisch gevoel. Zelfs een dag later, toen de pers me opbelde, moest ik mijn uiterste best doen om te beseffen wat er gebeurd was."

"Uiteindelijk ben ik best trots op het feit dat ik de enige inwoner uit Belfast geweest ben die op dat MTV-podium geraakt is."

Nieuwswebsite Metro oordeelde onlangs dat Monahan in de lijst van “Meest gedenkwaardige podiumbestormingen ooit” de tweede plaats verdient. Hij wordt enkel voorafgegaan door de legendarische Kanye West-tirade tegen popzangeres Taylor Swift op de MTV VMA’s in 2009.

U kunt hier beneden het fragment zien vanaf 01:30:

Justin Timberlake en Macklemore & Ryan Lewis zijn met elk vijf nominaties de favorieten voor de MTV Europe Music Awards, die vanavond in Amsterdam worden uitgereikt. Lady Gaga, Justin Bieber, Miley Cyrus en Robin Thicke maken kans op vier awards.

lees ook