Agnetha Fältskog breekt lans voor ABBA-reünie

De Zweedse zangeres Agnetha Fältskog heeft in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag gemeld dat ze te vinden is voor een reünie van ABBA. In 2014 is het veertig jaar geleden dat ABBA doorbrak op het Eurovisiesongfestival met het nummer "Waterloo".

De Zweedse band ABBA is een van de meest succesvolle popgroepen van de twintigste eeuw. Zangeres Agnetha Fältskog heeft in Welt am Sonntag gemeld dat ze te vinden is voor een reünie.

"Het idee om iets te doen om die verjaardag te vieren is er, maar ik kan niet zeggen of er iets van zal komen. Ik droom de laatste tijd vaak van de andere drie ABBA-leden. Het zijn goede dromen. Misschien zijn ze een deel van het proces om het ijs te doen smelten tussen ons. ABBA blijft nog steeds een groot deel van ons", zegt Agnetha Fältskog.

De 63-jarige zangeres van ABBA bracht eerder dit jaar het soloalbum "A" uit. Fältskog richtte in 1972 samen met haar man Björn Ulvaeus en het echtpaar Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad ABBA op. Beide huwelijken strandden begin de jaren 80 en in 1982 werd de band definitief opgedoekt.

De groep scoorde verschillende hits met onder meer "Mamma mia", "Dancing queen" en "Knowing me, knowing you". De voorbije decennia verkocht ABBA meer dan 350 miljoen albums. Sinds de split duiken er geregeld geruchten op over een mogelijke reünie.