Fransman opgepakt voor brandstichting bij dochter in Menen

Een 60-jarige Fransman is opgepakt voor brandstichting in de woning van zijn dochter in Menen. Dat meldt het parket van Kortrijk. De man die in Rekkem woont, heeft gisterennamiddag ook andere vernielingen aangebracht in de woning.

Rond 16.15 uur is de Fransman de woning binnengedrongen via de garage van het huis van zijn dochter in de Grondwetstraat. Hij stichtte brand in de garage waardoor een wagen schade opliep. Daarna ging hij ook de woning zelf binnen. De indringer draaide er de gaskraan open en bracht vernielingen aan in de woning. Op dat moment waren de bewoners niet thuis. Het waren uiteindelijk alerte buren die alarm hebben geslagen.

Even later werd de Fransman in de buurt opgepakt door de politie. De feiten kaderen in een familievete, maar de precieze motieven van de man zijn niet bekend. Het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse.