Haiyan afgezwakt aan land in Vietnam

Tyfoon Haiyan is aan land gegaan in Vietnam, nabij de grens met China. De tyfoon is ondertussen wel afgezwakt en raast nog aan snelheden tot "maar" 140 kilometer per uur. In Vietnam bereiden ze zich wel voor op het ergste. Mensen vullen zandzakjes, leggen hun daken extra vast, brengen hun bezittingen en zichzelf naar veiligere oorden. Zo'n 883.000 Vietnamezen zijn alvast geëvacueerd, meldt de overheid.

Tijdens zijn doortocht over de Zuid-Chinese Zee is Haiyan in kracht afgenomen. Maar de tyfoon raast nog altijd met snelheden van 140 kilometer per uur.

Het zuiden van Vietnam werd wel getroffen door zware regenbuien. Sinds gisteren zijn daar al zes doden en tientallen gewonden gevallen. De slachtoffers vielen tijdens evacuaties in het gebied. Eén man viel uit een boom, een ander werd geëlektrocuteerd toen hij een reclamebord wilde weghalen.

De regering heeft de bewoners van elf provincies gevraagd zichzelf in veiligheid te brengen. De storm zal naar verwachting verder in kracht afnemen en in de richting van China wegtrekken.

© SWNS Group
AFP ImageForum