Israëlische regering sluit Lieberman terug in de armen

In Israël heeft de regering ermee ingestemd de ultranationalistische politicus Avigdor Lieberman opnieuw tot minister van Buitenlandse Zaken te benoemen. Eerder deze week had premier Benjamin Netanyahu zijn terugkeer al aangekondigd nadat hij door de rechter was vrijgesproken in een zaak van fraude en misbruik van vertrouwen.

Afgelopen woensdag werd Lieberman door de rechter vrijgesproken in een zaak van fraude en misbruik van vertrouwen.

Als gevolg van die zaak had Lieberman in december 2012 ontslag moeten nemen als minister van Buitenlandse Zaken. Die ministerfunctie werd de voorbije elf maanden - als tijdelijke oplossing - waargenomen door premier Benjamin Netanyahu.

Lieberman is voorzitter van de extreemrechtse partij Yisrael Beiteinu (Ons Huis Israël), dat een alliantie is aangegaan met Netanyahu's Likoed-partij.

De benoeming van Lieberman tot minister wordt wellicht maandag door het parlement goedgekeurd.