Bejaardentehuis herbergt honderden cannabisplanten

In New Brunswick in Canada staat een bejaardentehuis in de belangstelling van de lokale politie. Toen er een kleine brand uitbrak en brandweermannen in de kelder van het gebouw een kijkje kwamen nemen, troffen ze er honderden cannabisplanten aan. "Met de gevonden hoeveelheid kan je 275.000 joints rollen", zegt een lokale agent.

Na hun opmerkelijke vondst in het "Forever young"-rusthuis contacteerde de brandweer de politie. Met een huiszoekingsbevel in de handen doorzochten ze het hele gebouw. Alles bij elkaar namen ze 550 cannabisplanten in beslag. "In de kelder vonden we genoeg professioneel materiaal om de planten te doen groeien", zegt Brian Villers in de Canadese pers. "Wellicht is de brand ook daar ontstaan."

Voor de slechts zes bewoners van het rusthuis betekent dit slecht nieuws, want "Forever young" wordt voor onbepaalde tijd gesloten. Familieleden worden dan ook verzocht om de bejaarde bewoners tijdelijk in huis te nemen.

lees ook