De Crem wil liever geen chemisch wapentuig hier

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) ziet het niet zitten om in ons land chemische wapens uit Syrië te ontmantelen. De organisatie die in Syrië chemische wapens registreert en verzamelt, zoekt een land waar die tuigen vernietigd kunnen worden.
AP2013

Vorige vrijdag liet Albanië weten dat het geen chemische wapens uit Syrië wilde vernietigen. Daarop werd ons land genoemd omdat hier kennis is over de vernietiging van chemische wapens.

"Ik denk dat dit best gebeurt in de brede omgeving rondom het Syrische grondgebied", zegt minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V). "Het verplaatsen van die wapens is al een moeilijke opdracht op zich."

"Ik wil mijn schouders eronder zetten om daaraan mee te werken", zegt De Crem, maar dat hier doen, vindt hij geen goed idee. "Ik zie dat op het eerste zicht of op lange termijn niet direct zitten."