Franse gemeenschap verzet zich niet tegen vervolging Wesphael

Het parlement van de Franse gemeenschap, of de Federatie Wallonië-Brussel, heeft in een buitengewone, gesloten plenaire zitting beslist om de opsluiting en de vervolging van parlementslid Bernard Wesphael niet te schorsen. Wesphael wordt beschuldigd van moord op zijn vrouw. Vorig week nam het Waals parlement, waar de medeoprichter van Ecolo ook zitting in heeft, eenzelfde beslissing.

Het parlement debatteerde een half uurtje over het dossier, waarna de geheime stemming volgde. Het resultaat van de stemming werd niet bekendgemaakt.

Bernard Wesphael zit in de gevangenis van Brugge nadat hij beschuldigd werd van de moord op zijn echtgenote, Véronique Pirotton. De vrouw werd op 31 oktober dood aangetroffen in een hotel in Oostende.

Het parket van Brugge oordeelde dat de onschendbaarheid van Wesphael niet van toepassing was omdat er sprake is van betrapping op heterdaad.