Helen Mirren wint een award voor haar rol in "The audience"

Actrice Helen Mirren (68) heeft een award voor beste actrice in het theaterstuk "The audience" gewonnen, waarin ze in de huid van de Britse koningin kruipt. Ze won in 2007 al een Oscar voor haar vertolking van koningin Elizabeth in de film "The queen".

Mirren vertolkt opnieuw de rol van de Britse koningin Elizabeth in de theaterproductie "The audience". Ze kreeg hiervoor een award voor beste actrice op de uitreiking van de London Evening Standard Theatre Awards. In 2007 won ze al een Oscar voor de vertolking van de Britse koningin in de film "The queen" (2006), onder regie van Stephen Frears

Helen Mirren zei dat haar award evengoed toebehoort aan de koningin zelf. "Ik ervoer dat er veel reactie kwam op het toneelstuk, maar ook op koningin Elizabeth als persoon en bijgevolg ook op mijn prestaties. Ze was een buitengewone vrouw. Ik mag er erg trots op zijn haar te mogen vertolken", aldus de actrice. 

De prijs voor beste acteur ging naar zowel Adrian Lester als Rory Kinnear voor hun vertolking van Othello en Iago in "Othello" van Shakespeare.