Ireland Baldwin neemt het op voor haar vader

Ireland Baldwin heeft het opgenomen voor haar vader, acteur en presentator Alec. "Wat mijn vader zei, was verkeerd, maar wat hij voelde, dat was niet verkeerd", stuurde de 17-jarige Ireland de wereld in via Twitter. Alec maakte het afgelopen weekend nogal bont toen hij tegen een fotograaf schreeuwde en daarbij homofobe taal zou gebruikt hebben.
Vader en dochter op de rode loper.

Alec Baldwin stond in het verleden al bekend voor zijn woede-uitbarstingen en vorige week was een fotograaf zijn doelwit. De acteur en presentator excuseerde zich achteraf uitgebreid.

"Het was niet mijn bedoeling iemand te kwetsen of te beledigen door mijn woordkeuze, maar als ik dat gedaan heb, spijt het me", reageerde de acteur-presentator. Hij ontkent ook het woord "flikker" te hebben gebruikt. Toch schortte de Amerikaanse zender MSNBC een aflevering van zijn talkshow "Up late with Alec Baldwin" op.

Zijn dochter Ireland -uit zijn relatie met Kim Basinger- neemt het nu op voor hem. "Mijn vader is geen homofoob of racist. We zeggen allemaal dingen die we eigenlijk niet menen. We zeggen ook allemaal dingen die we niet kunnen terugnemen. Wat ik ermee wil zeggen, is dat wat mijn vader zei, verkeerd was, maar wat hij voelde niet", tweette ze.

Ireland wijst er ook op dat er grenzen zijn: "Paparazzi moeten hun job doen, maar sommigen brengen het leven van anderen in gevaar of gaan een brug te ver. Mijn vader heeft een baby te beschermen." Waarmee Ireland naar haar zusje Carmen verwijst die in augustus geboren werd.