Lezer krijgt geld terug omdat boek vol fouten staat

Zo succesvol zijn carrière bij Manchester United was, zo pover lijkt het gesteld met zijn schrijfkwaliteiten. In de biografie van sir Alex Ferguson staan immers 45 fouten. Voor een lezer lag dat aantal fouten te hoog. Hij vroeg en kreeg zijn geld terug.

"We zijn bij het factchecken niet over een nacht ijs gegaan. Zowel mensen binnen Manchester United als mensen uit de voetballerij hebben het boek gecontroleerd", schrijft Jamie Hodder-Williams van uitgeverij Hodder and Stoughton in een mail aan de lezer. "En hoewel we hierdoor tientallen foutjes konden rechttrekken, zijn er nog steeds onjuiste dingen blijven staan." Volgens Hodder-Williams worden alle fouten die er nu nog zijn, verzameld, zodat ze aangepast kunnen worden bij een volgende druk van het boek.

Tot dusver hebben 115.547 mensen gelezen dat Ferguson in 2002 een pacemaker heeft gekregen, terwijl dat eigenlijk pas twee jaar later gebeurde. Ook bij Ryan Giggs werd een foutje gemaakt. Hij was niet 16, maar wel 17 toen hij zijn debuut maakte bij de Red Devils.

lees ook