Luk Perceval krijgt prestigieuze Duitse Faustprijs

De Belg Luk Perceval is in Berlijn bekroond voor zijn enscenering en toneelbewerking van de roman "Jeder stirbt für sich allein" van Hans Fallada. Hij kreeg de Faustprijs van de Duitse "Akademie der Darstellenden Kunst", een prijs voor grensverleggende theaterkunst.

De gelauwerde productie "Jeder stirbt für sich allein" loopt sinds oktober 2012 in het Thalia Theater in Hamburg, waar Perceval sinds 2009 in de directie zit.

Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en gaat over de ongewone verzetsstrijd van een arbeiderspaar tijdens de Tweede Wereldoorlog in Berlijn. De toneelbewerking van Perceval staat ook nog op het programma van verschillende internationale festivals.

De productie van Perceval werd eerder dit jaar door Duitse theatercritici ook al verkozen tot opvoering van het jaar.