Meisje van 16 uit Kinrooi is vermist

Een meisje van 16 uit Kessenich, een deelgemeente van Kinrooi, is al vier dagen vermist. Ze vertrok donderdagochtend naar school met de fiets, maar daar is ze nooit aangekomen. Het meisje zou zijn verdwenen met een onbekende persoon met een vreemde nationaliteit.

Het gaat om een onrustwekkende verdwijning. Het meisje heeft blauwe ogen, een blanke huidskleur, halflang donkerblond bruin sluik haar dat ze los draagt. Ze heeft een normale lichaamsbouw en is 1,75 meter groot.

Het 16-jarige meisje vertrok donderdag op de fiets van haar woning in Kessenich naar haar school in Maaseik, maar daar is ze nooit aangekomen. Het meisje reed op een donkergrijze "omafiets" toen ze verdween. De fiets heeft witte en zwarte stippen op de beschermhoes van het achterwiel.

Op de website van Vermist.nl staat te lezen dat het meisje in het loverboycircuit in Duitsland terechtgekomen zou zijn. Mogelijk is haar fiets in Berlijn aangetroffen. Er zijn dus sporen naar Duitsland.

Volgens de politie zou het kunnen dat het meisje in handen gevallen is van criminelen. Er loopt ook een internationaal onderzoek. Op Facebook is een speciale pagina opgericht.

Zaterdag is er een Tongerse onderzoeksrechter gevorderd in de zaak. Het onderzoek is nu overgedragen aan de federale politie, die met man en macht zoeken naar het zestienjarig meisje. Ook de Cel van Vermiste Personen is ingeschakeld.