Milow rijft twee prijzen binnen bij eerste Sabam Awards

Op de eerste uitreiking van de Sabam Awards, die vanavond plaatsvond in de Roma in Antwerpen, is de Belgische muzikant Milow twee keer in de prijzen gevallen. Sabam, de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers, wil met de awards haar leden in de schijnwerpers plaatsen. In totaal zijn twaalf prijzen uitgereikt. Aan iedere prijs is 2.500 euro verbonden.
BELGA/WAEM

Milow behaalde twee awards in de discipline Muziek, namelijk in de categorieën Populair en Export. Die laatste categorie is bedoeld voor Belgische artiesten die hoge ogen gooien in het buitenland. De andere laureaten zijn Balthazar (Rock), Frank Nuyts (Hedendaagse klassieke muziek) en Raymond van het Groenewoud (Auteur/componist).

Daarnaast deelde SABAM drie prijzen uit voor de discipline Audiovisueel. Zo won "Offline" van Peter Monsaert in de categorie Fictiefilm, werd de serie "De Ronde" (foto) van Jan Eelen en Youri Boone gelauwerd voor TV Fictie en kreeg "Antwerpen Centraal" van Peter Krüger een award voor Non-fictie.

Schrijver Elvis Peeters kreeg een award in de categorie Literatuur met zijn roman "Dinsdag". Dirk Nielandt zag zich met zijn kinderboek "Ridder Muis" dan weer bekroond met de prijs voor Jeugdliteratuur. In de categorie Podiumkunsten won Bart Van Nuffelen met "Polen op zondag". Wim Helsen won ten slotte een award voor Comedy met zijn voorstelling "Spijtig spijtig spijtig".

SABAM gaat de awards vanaf nu jaarlijks uitreiken, beurtelings in de Vlaamse en Franse Gemeenschap.

© VRT 2011