Negen doden bij overstromingen in Sardinië

Op het Italiaanse eiland Sardinië zijn minstens negen doden gevallen bij de doortocht van een storm en hevige overstromingen. Vooral het noordoosten rond de havenstad Olbia is erg getroffen.

Een hevige storm is over grote delen van het eiland getrokken en heeft daar geleid tot zware regenval en overstromingen. De noordelijke provincie Gallura is het meest getroffen en dan vooral de streek tussen de havenstad Olbia en Tempio Pausania in het binnenland.

Op de weg tussen die twee steden zijn enkele bruggen ingestort en werden auto's meegesleurd in de rivieren. Daar zijn een moeder en haar dochter omgekomen in hun auto, net als een politieman die ook werd meegesleurd door het water.

Het noodweer hield ook lelijk huis in andere delen van Sardinië. In de westelijke stad Oristano is een vrouw omgekomen toen haar huis instortte.

In totaal zijn er op Sardinië volgens het Italiaanse persagentschap Ansa nu al zeker negen doden gevallen. Er zijn ook nog vermisten en gevreesd wordt dat de balans nog zal oplopen. Het verkeer op het eiland is grotendeels ontwricht en tal van vluchten naar en van Sardinië zijn afgelast of elders moeten landen. Onder hen was een toestel van Ryanair vanuit Charleroi.

De Italiaanse premier Enrico Letta heeft contact opgenomen met de lokale autoriteiten van Sardinië om te bekijken hoe er vanaf het vasteland hulp kan worden geboden. Een aantal inwoners van Olbia hebben alvast zelf een initiatief genomen. Op Facebook hebben ze hun medeburgers opgeroepen om getroffen mensen voorlopig onderdak te bieden in hun huizen.