Parijse politie houdt klopjacht op dader schietincidenten

In Parijs speurt een grote politiemacht naar de schutter die vanmorgen het gebouw van de krant Libération is binnengedrongen en er het vuur heeft geopend. Daarbij viel een zwaargewonde. De dader veroorzaakte daarna nog twee incidenten. Het zou om dezelfde man gaan die vorige week vrijdag enkele journalisten had bedreigd bij een nieuwszender in Parijs.

De onbekende schutter drong vanmorgen rond 10.15 uur de inkomhal van de krant Libération binnen met een jachtgeweer. Hij opende het vuur en raakte daarbij een 27-jarige assistent-fotograaf in de borst. Het slachtoffer verkeert volgens de politie in kritieke toestand.

De schutter kon ontkomen. Rond het gebouw werd een veiligheidsperimeter ingesteld (kleine foto). Een speciale eenheid van de gerechtelijke politie opende meteen een onderzoek naar de man. Volgens getuigen zou het gaan om een veertiger met zware lichaamsbouw en kortgeschoren haar.

Enkele uren later volgde een tweede schietincident zonder gewonden in de zakenwijk La Défense. Dat gebeurde vlak bij het hoofdkwartier van de bank Société Générale. Kort daarna werd in dezelfde buurt een bestuurder gegijzeld en gedwongen om naar de Champs Elysées te rijden. Al snel was het duidelijk dat het om dezelfde dader ging.

De politie verscherpte meteen de bewaking aan de kantoren van de pers in de Franse hoofdstad. Uit beelden van de bewakingscamera's blijkt ook dat het om dezelfde man gaat die vrijdagmorgen binnendrong bij de nieuwszender BFM TV in de Franse hoofdstad. De onbekende dader bedreigde er journalisten met een wapen en sloeg daarna op de vlucht.

AFP PHOTO