Politie Brugge stelt buit dievenbende tentoon

De lokale politie van Brugge stelt dit weekend de buit van een Georgische dievenbende tentoon. Tussen juni 2012 en april dit jaar braken de daders binnen in ongeveer tachtig woningen. Met deze actie wil de politie zoveel mogelijk spullen terugbezorgen.

De Georgische dievenbende werd, na maanden speurwerk, in april dit jaar opgepakt. De lokale politiezones Brugge en Oostende en de federale gerechtelijke politie werkten daarvoor samen. Bij de ongeveer tachtig inbraken werden voornamelijk juwelen, geld en elektronica gestolen. Een groot deel daarvan zou al verkocht zijn.

Toch vond de politie nog zo'n driehonderd juwelen, een achttal laptops en camera's en een heleboel andere spullen zoals een zaagmachine en twee schilderijen. In de hoop die spullen terug te bezorgen aan de eigenaars, contacteerde de politie al verschillende slachtoffers. Dertig procent van de gevonden goederen werden al terugbezorgd aan de eigenaars.

De overige spullen worden dit weekend tentoongesteld. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen slachtoffers zich tussen 10 en 17 uur melden in de gebouwen langs de Lodewijk Coiseaukaai. Het is belangrijk om een bewijs van eigendom of een foto mee te nemen, net als het proces-verbaal dat werd opgesteld na de inbraak.