Tientallen doden bij treinongeluk in Egypte

In Egypte zijn vanmorgen minstens 27 doden gevallen bij een treinongeluk. Aan een overweg ten zuiden van de hoofdstad Caïro is een trein ingereden op een minibus en twee andere voertuigen.

Volgens de Egyptische spoorwegmaatschappij waren de slagbomen al naar beneden, toen de drie voertuigen de sporen probeerden over te steken. Een goederentrein reed tegen volle snelheid op de minibus in en sleurde het voertuig een kilometer ver mee.

Volgens de politie zijn bij het ongeluk ook een 34-tal gewonden gevallen.

Het treinverkeer in Egypte is nog maar enkele dagen geleden hervat. Na de afzetting van de fundamentalistische president Mohammed Mursi en de daaropvolgende onrust hadden de militairen het treinverkeer stilgelegd: een van de maatregelen in het kader van de noodtoestand die maanden van kracht is geweest.

De Egyptische spoorwegen hebben niet bepaald een veilige reputatie. Geregeld vinden er treinongevallen plaats, en vaak vallen daarbij dodelijke slachtoffers.