Titanic, Clinton en Lewinsky, ... Instagram was erbij

In het licht van de geschiedenis is Instagram piepjong, maar hoe zouden historische gebeurtenissen er hebben uitgezien mocht dat sociaal netwerk eeuwenoud zijn? Met dat uitgangspunt hebben enkele creatievelingen de handen in elkaar geslagen.

Op hun website Histagrams.com zien we onder meer Leonardo Da Vinci die ons een blik gunt op zijn volgende meesterwerk. Ook van de partij is het filmpersonage Jack Dawson. Hij fotografeert het reilen en zeilen op de Titanic. Ontbreekt evenmin: Bill Clinton die een gloednieuwe stagiaire rondleidt in het Witte Huis.

Het concept van Gusto NYC en Gavin Alaoen is gelijkaardig met dat van fotograaf Allen Murabayashi, alleen gaat Histagram nog een stapje verder door grappige commentaren bij de historische foto's te plakken.

"Het idee kwam in mij op toen ik in de metro zat op weg naar huis", zegt NYC. "Toen ik naar foto's op Instagram aan het kijken was, vroeg ik me af hoe ze er vijf, tien en vijftien jaar eerder hadden uitgezien. En waarom niet nog langer geleden." Het resultaat kunt u onderaan bewonderen.

lees ook