Tornado's trekken spoor van vernieling door Midwest in VS

In de Midwest in de VS hebben meerdere krachtige tornado's lelijk huisgehouden in verschillende staten. Vooral in Illinois is de schade groot, maar ook Indiana, Wisconsin, Missouri, Michigan, Ohio en Kentucky bleven niet gespaard. Minstens 6 mensen verloren het leven.
2013 Getty Images

De tornado's waren bijzonder hevig en gingen gepaard met zwaar stormweer. Rukwinden bereikten een snelheid tot 111 kilometer per uur. Volgens ooggetuigen vielen hagelstenen zo groot als tennisballen uit de lucht.

Al zeker 6 mensen kwamen om het leven. Ze stierven allemaal in Illinois, de staat die het hardst werd geraakt. Daar zijn in 2 dorpen liefst 70 huizen volledig vernield. Ook hoogspanningslijnen en bomen gingen tegen de vlakte.

37 mensen raakten gewond. De autoriteiten vrezen voor nog meer slachtoffers. Verschillende mensen zouden nog onder het puin van hun huizen liggen.

Het luchtvaartverkeer ondervond ernstige hinder. Grote delen van het luchtruim werden afgesloten. Andere vluchten liepen uren vertraging op. In de miljoenenstad Chicago werd een sportstadion ontruimd.

Volgens de National Weather Service hebben alles samen zo'n 65 tornado's toegeslagen. Nochtans is november traditioneel een rustige maand wat stormweer in de regio betreft omdat de zon dan minder fel schijnt.

2013 Getty Images
2013 Getty Images
2013 Getty Images
2013 Getty Images