Vijf jaar met uitstel voor seks met scholieren

Een voormalige leraar van een middelbare school in Ganshoren heeft van de rechter vijf jaar cel met uitstel gekregen. De man had in de periode van 1999 tot 2008 seks met verschillende meisjes van 15 en 16 uit zijn school. Hij mag ook vijf jaar zijn beroep niet uitoefenen.

De man gaf al jarenlang les aan het college toen hij in 1999 een verhouding kreeg met een 16-jarige leerlinge, waarbij het herhaaldelijk tot seksuele betrekkingen kwam. De verhouding duurde tot 2004 en vanaf het daaropvolgende schooljaar begon de man andere leerlingen, die amper 15 jaar oud waren, te verleiden. Hij kuste de meisjes, masseerde hen en begon met een van hen een verhouding, waarbij er regelmatig seksuele betrekkingen plaatsvonden.

In juni 2008 kwamen de feiten aan het licht, na een klacht van de moeder van een ander slachtoffer. De leraar zelf hield tot voor de rechtbank vol dat hij niets misdaan had omdat de meisjes steeds hadden ingestemd met wat er gebeurde, maar volgens de rechtbank had de man misbruik gemaakt van zijn autoriteit en had hij de meisjes gemanipuleerd.

Voor de feiten met de eerste leerlinge, tussen 1999 en 2004, werd de man vrijgesproken maar voor de andere feiten kreeg hij een gevangenisstraf met uitstel van 5 jaar. Hij mag ook 5 jaar lang geen contact hebben met minderjarigen. Vandaag had ook het proces moeten beginnen tegen een tweede leraar van hetzelfde Sacré Coeurcollege, die verdacht wordt van seksueel misbruik van meisjes van 14 jaar, maar dat proces is uitgesteld naar 7 april 2014.