Vlaanderen geeft 11 miljoen euro aan plantentuin Meise

Vlaanderen trekt volgend jaar 11 miljoen euro uit voor het onderhoud en de herstellingen van de plantentuin in Meise. Dat is 4,6 miljoen meer dan wat Vlaanderen daarvoor krijgt van de federale overheid. "Er zijn een aantal investeringen die voor de deur staan", zegt Gert Ausloos van de plantentuin.

De plantentuin in Meise wordt vanaf volgend jaar beheerd door Vlaanderen en niet langer door de federale overheid. Vlaanderen stelt daarvoor 11 miljoen euro ter beschikking, dat is 4,5 miljoen meer dan wat Vlaanderen daarvoor krijgt van de federale overheid. Dat komt omdat er dringend investeringen nodig zijn.

Door politieke strubbelingen werd de afgelopen tien jaar nauwelijks geïnvesteerd in de plantentuin. Die achterstand moet nu worden ingehaald. "Je ziet hier en daar al een duidelijke positieve beweging, maar je kan niet ontkennen dat er een aantal investeringen voor de deur staan", zegt Gert Ausloos van de plantentuin. "Zo moeten de serres afgewerkt worden, moet er dringend ingegrepen worden bij een aantal van onze kassen en ook de ontvangstinfrastructuur moet opgefrist en uitgebreid worden."