Zoekmachines bestrijden kindermisbruik

Google en Microsoft hebben maatregelen genomen om afbeeldingen van kindermisbruik te bannen in hun zoekmachines Google en Bing op het internet. Ongeveer 100.000 zoektermen zullen in de toekomst geen resultaat meer opleveren.
AP2010

Surfers die via de zoekmachines Google en Bing op het internet op zoek gaan naar afbeeldingen van kindermisbruik zullen in de toekomst een waarschuwing te zien krijgen.

De Britse premier David Cameron reageert positief op de overeenkomst van Google en Microsoft. Cameron had de zoekmachines in juli gevraagd om illegale beelden te bannen op het web.

Google en Bing zijn samen goed voor ongeveer 95 procent van alle zoekopdrachten op het internet. Beide zoekmachines hebben nieuwe algoritmes ontwikkeld die zoekopdrachten naar afbeeldingen van kindermisbruik moeten blokkeren.

"Met deze algoritmes hebben we meer dan 100.000 zoekopdrachten die verband kunnen houden met kindermisbruik geblokkeerd. Binnenkort zullen de algoritmes uitgerold worden in meer dan 150 talen van onze zoekmachine", meldt Eric Schmidt van Google.