"Iedere dag opnieuw zo’n schattig dutje samen"

Het was een laat kerstgeschenk: begin november, na een zoektocht van maanden in diverse dierenasiels, vond het gezin van blogster Jessica Shyba eindelijk een hond. Zeven weken oud was hij, door zijn moeder in de steek gelaten. Zijn naam “Big bird” werd snel vervangen door “Theo”. Maar Theo had geen zin om alleen te slapen en liet dat de eerste nacht in het huisgezin dan ook luidkeels weten. En dus mocht Theo zijn dutjes in de huiskamer doen en daar groeide onmiddellijk een erg speciale band met het jongste zoontje Beau, bijna twee jaar oud.

De derde dag van Theo’s verblijf bij de familie Shyba viel immers niet alleen Beau op de schoot van zijn moeder in slaap, maar ook Theo. “Ik kon wel tranen met tuiten huilen, toen ik zoveel schattigheid zag. Ze werden er bijna wakker van”, aldus de vrouw op haar blog.

Het bleek de start van een band die iedere dag opnieuw tijdens het middagdutje van Beau herhaald werd: “Ik kan het enkel de mooiste vriendschap noemen die ik ooit gezien heb. Hun dutjes duren gemiddeld een tweetal uren.” De dagelijkse slaapjes samen werden op foto vastgelegd en die foto's waren de afgelopen dagen op nieuwswebsites wereldwijd terug te vinden.

“Iedere dag opnieuw zo’n schattig slaapje. Niets in mijn hoofd denkt eraan om het dutje van mijn zoon op deze manier hoe dan ook te beëindigen. Want het doet mijn hart bijna uit elkaar spatten van genot.”

“Ik vermoed dat Theo, die vrij snel door zijn moeder in de steek gelaten werd, Beau ziet als een soort draag-vriend. En als ze wakker zijn, lijken ze twee broertjes, almaar ravottend. Beau is ongetwijfeld de ruwste van mijn drie kinderen”, voegde Shyba er op Huffington Post aan toe.

Meer foto’s kunt u hier vinden.

lees ook