"Iedereen zal begrijpen dat ik geen 2 ton kan storten"

De Nederlandse zangeres Trijntje Oosterhuis heeft de kracht van de sociale media enigszins onderschat. Gisteren beloofde ze 1 euro hulp te geven aan de Filipijnen voor elke "like" op Facebook. Vandaag moest ze toegeven dat ze haar belofte niet zal kunnen nakomen: meer dan een kwart miljoen Nederlanders hadden gevolg gegeven aan haar oproep.

Nederland schenkt traditioneel veel geld aan het goede doel. Ook voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan worden volop giften ingezameld op Giro555. Ook Trijntje Oosterhuis blijft niet onbewogen bij het leed in de Filipijnen.

"Voor elke like op mijn social media betaal ik €1! Aan giro 555.", schreef ze gisteravond op haar Facebookpagina. Aan haar oproep werd wel héél enthousiast gevolg gegeven. De kaap van de 100.000 likes werd al snel overschreden. Toen de 200.000 in zicht was, was de pagina met de likes ineens verdwenen.

"Iedereen zal begrijpen dat ik helaas geen 2 ton kan storten", zag de zangeres zich vandaag gedwongen om te reageren. "Maar ik zal gul geven", beloofde ze.