Brusselse software in nieuwe Playstation 4

Het Japanse elektronicabedrijf Sony heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe gameconsole Playstation 4 samengewerkt met het Brusselse softwarebedrijf Softkinetic. Softkinetic ontwikkelde de software om de camera van de console aan te sturen.
Invision2013

"We hebben negen maanden met Sony gewerkt aan de software", meldt Michel Tombroff, de CEO van Softkinetic in het ict-magazine DataNews.

Met de nieuwe 3D-camera kan de Playstation 4 de bewegingen van de spelers herkennen. De spelers kunnen de games aansturen met hun bewegingen. Softkinetic werkte ook mee aan de afwerking van het eerste spel dat met de camera werkt, "Just dance".

De nieuwe Playstation 4 werd vorige week gelanceerd in de Verenigde Staten. In België wordt de nieuwe gameconsole vanaf 29 november in de winkelrekken verwacht.