Deelnemer eist miljoenen van Nederlands tv-programma

De man die in het Nederlandse tv-programma "Miljoenenjacht" per vergissing op de rode knop drukte en "slechts" 125.000 euro won, stelt het programma, producent Endemol en de notaris die in het programma zit aansprakelijk. Als zij niet over de brug komen, stapt hij naar de rechter. Hij eist "5 miljoen min 125.000 euro", zei zijn advocaat in het programma "Nieuwsuur".

De man deed enkele weken geleden mee aan het programma "Miljoenenjacht". In zijn eigen koffer zat de hoofdprijs: 5 miljoen euro. Na het aanbod van 125.000 euro wilde hij verder spelen, maar drukte hij per vergissing op de knop.

Presentatrice Linda de Mol (foto) overlegde daarop met de notaris, maar die bepaalde dat de "deal" was gemaakt en dat de deelnemer niet verder mocht spelen.

Volgens advocaat Peter Plasman is het er niet eerlijk aan toe gegaan. Volgens hem stond nergens in het reglement dat de rode knop bepalend is. "Reglementen zijn reglementen, die heeft mijn cliënt op voorhand toegestuurd gekregen en die heeft hij moeten tekenen." Plasman stelt dat er geen sprake was van "wilsovereenstemming". Bovendien is er volgens hem op de website van het programma na de bewuste opname een zin toegevoegd over de rode knop en dat die een eind aan het spel maakt.

De notaris maakte wat Plasman betreft een "heel grote fout". Hij wist wat er in de koffer van de deelnemer zat en hij zit daar in opdracht van Endemol, redeneerde de advocaat.

"De spelregels die bestaan, zijn in het spel correct toegepast", zei een woordvoerder van Endemol. "Daarmee is wat ons betreft de zaak afgedaan." Het kwam volgens hem nog niet eerder voor dat een deelnemer Endemol om deze reden aansprakelijk stelt.