Free Record Shop België vraagt faillissement aan

Free Record Shop België heeft het faillissement aangevraagd. De Nederlandse afdeling van de winkelketen vroeg in het voorjaar het faillissement aan, maar er kwam dan wel een doorstart. Er staan nu zo'n 230 jobs op de tocht.

Vier maanden geleden nog kwam Free Record Shop na bijzonder lastige onderhandelingen in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures. De Nederlandse afdeling van de winkelketen vroeg in het voorjaar het faillissement aan, maar er kwam dan wel een doorstart. De Belgische winkels zouden aangepast worden en volledig worden behouden. Nu dus heeft Free Record Shop België heeft het faillissement aangevraagd. Er staan 230 jobs op het spel.

Vorige week raakte al bekend dat ProCures momenteel onvoldoende geld heeft om de muziekwinkels van FRS te bevoorraden. De winkels van Free Record Shop zijn na de doorstart in de zomer nog altijd verliesgevend.