Gentse hoofdcommissaris dient een klacht in tegen korpschef wegens pesterij

In Gent heeft hoofdcommissaris Steven De Smet een klacht ingediend tegen korpschef Filip Rasschaert wegens pesterij. Hij pikt het niet dat hij binnen het korps op een zijspoor wordt gezegd, zoals hij zelf beweert.
Er is opnieuw een klacht ingediend tegen korpschef Rasschaert.

De Smet was jarenlang woordvoerder van het Gentse politiekorps, tot er tegen hem in 2011 een proces werd aangespannen wegens schending van het beroepsgeheim. Hij zou toen een intern rapport over voetbalrellen hebben gelekt. De Smet werd in eerste aanleg veroordeeld, maar in beroep vrijgesproken. Kort daarop verspeelde hij zijn kans om opnieuw woordvoerder te worden door onder invloed een ongeluk te veroorzaken. 

Volgens De Smet is die rechtszaak echter niet de reden voor zijn tanende carrière. Hij verwijt korpschef Rasschaert pestgedrag door hem niet het werk te geven dat bij zijn status van hoofdcommissaris hoort. 

Een externe dienst zal de klacht onderzoeken. Vorig jaar diende een andere hoofdcommissaris een soortgelijke klacht in tegen Rasschaert. Die klacht werd toen ongegrond verklaard.