Katie Melua in Koninklijk Circus in Brussel

Het Koninklijk Circus in Brussel wordt op vrijdag 11 april het decor van de podium-comeback van Katie Melua. De artieste vertrekt op haar allereerste akoestische tournee en zal een onuitgebrachte set spelen.

Katie Melua is afkomstig uit Georgië en groeide daar op, maar verhuisde later naar Londen. Daar werd ze ontdekt door producer Mike Batt die op zoek was naar een zangeres met aanleg voor jazz en blues.

Melua's eerste album "Call off the search" werd in 2003 in samenwerking met Mike Batt uitgebracht. Dit album is geïnspireerd door artiesten als Joni Mitchell, Paul Simon en Bob Dylan. Haar tweede album "Piece by piece" kwam uit in 2005. Op dit album staat onder andere de hitsingle "Nine million bycicles". In 2008 bracht ze haar derde plaat "Pictures" uit. Gedragen door de single "If you were a sailboat" rankte Melua bovenaan de best verkopende Engelse artiesten. 

Na de albums "The House" (2010) en "Secret symphony" (2012), is ze nu terug met haar zesde plaat "Ketevan".

Katie Melua begint aan haar allereerste akoestische tournee met de naam "Simplified - First acoustic European tour". Op vrijdag 11 april geeft ze een concert in het Koninklijk Circus in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf donderdag 21 november om 10.30 uur.