Levende leden van Monty Python maken zaalshow

De vijf nog levende leden van het Britse komische gezelschap Monty Python plannen een reünie voor een zaalshow. Terry Jones heeft aan de Britse openbare omroep BBC bevestigd dat Monty Python aan een nieuwe show werkt.

Donderdag worden meer details bekendgemaakt. De vijf nog levende leden zijn John Cleese, Terry Jones, Eric Idle, Michael Palin en Terry Gilliam. Graham Chapman overleed in 1989.

Monty Python brak eind de jaren 60 door op de BBC met de surrealistische humorserie "Monty Python's Flying Circus". De serie was vernieuwend omdat het gezelschap de toen geldende regels voor komedie volledig aan zijn laars lapte.

De 45 afleveringen van "Monty Python's Flying Circus" werden uitgezonden van 1969 tot 1974. Daarna maakte Monty Python vijf langspeelfilms, waaronder "Monty Python and the holy grail" en "Monty Python's life of Brian".  "Monty Python's the meaning of life" uit 1983 was de laatste film die het gezelschap uitbracht. Die film was het laatste project waaraan het voltallige gezelschap werkte.