Marco Borsato: "Ik ben getrouwd met het Sportpaleis"

Marco Borsato is terug met een nieuwe single, nieuwe plaat én een nieuwe tournee die hem ook in ons land brengt. "Ja, natuurlijk sta ik in het Sportpaleis", maakte hij bekend in "Café Corsari". "Dat kan toch niet anders? Ik ben getrouwd met het Sportpaleis!"

Bijna drie jaar lang was het stil rond "de Rocco Granata van Alkmaar", zoals Freek Braeckman hem introduceerde. Borsato heeft een moeilijke periode achter de rug: zijn entertainmentbedrijf ging failliet, waardoor hij financieel zware klappen kreeg.

"Maar soms is het goed en louterend om de bodem te raken", zei Borsato in "Café Corsari". "Mijn leven had een tempo dat niet meer gezond was". De muziek bracht hem er weer bovenop, zoals hij ook zingt in zijn nieuwe single. "Ik weet dat wat er ook gebeurt, als ik struikel of val, dat ik zo weer sta, want ik heb altijd de muziek".

Borsato's nieuwe plaat "1000 spiegels" is beïnvloed door de sound van hedendaagse dj's als Armin van Bueren en Tiësto, maar bevat ook een klassiek duet met Trijntje Oosterhuis. Borsato introduceert ook zijn tienjarige dochter Jada. Zij zingt mee op "Samen voor altijd". "Straks is ze 25 of 30, dan geef ik haar weg. Dan weet ik zeker dat ik dit liedje samen met haar ga zingen".

Neemt de zanger zijn dochter ook mee naar het Sportpaleis, waar hij op woensdag 21 mei zal optreden? "Ik zou het wel kunnen vragen", klinkt het. Met of zonder Jada, de ticketverkoop voor Borsato in het Sportpaleis begint zaterdag. Maandag ligt zijn nieuwe album in de winkel.