Michaël Borremans krijgt retrospectieve in Bozar

Het kunstencentrum Bozar in Brussel plant in 2014 een retrospectieve tentoonstelling van de Belgische schilder Michaël Borremans (°1963). Er staan ook twee expo's met een focus op Griekenland en een expo met werk van de Spaanse meester Francisco de Zurbaran (1598-1664) op het programma volgend jaar in Bozar.

Michaël Borremans brak eind jaren 90 internationaal door. De expo "Michaël Borremans, as sweet as it gets" werpt een totaalblik op de artistieke productie van 1990 tot heden met ongeveer 50 schilderijen, 40 tekeningen en een handvol films.

De tentoonstelling is opgezet door Bozar en het Dallas Museum of Art en werd samengesteld door Borremans en curator Jeffrey Grove. De expo zal in het najaar van 2014 in Israël getoond worden en reist begin 2015 naar de VS.

Bozar plant in 2014 ook een tentoonstelling met het werk van de Spaanse meester Francisco de Zurbaran (1598-1644) en twee expo's naar aanleiding van het Griekse voorzitterschap van de Europese Raad: "Nautalius: Navigating Greece" over de innige relatie tussen de Grieken en de Middellandse Zee doorheen de eeuwen en "Contempory art from Greece in times of crisis" met werk van 25 hedendaagse kunstenaars uit Griekenland.