Obamacare nekt populariteit van Obama

De populariteit van de Amerikaanse president Barack Obama heeft een dieptepunt bereikt. Vooral de falende lancering van de ziekteverzekering speelt de Democraat parten. Slechts 42 procent van de Amerikanen kan zich nog vinden in zijn beleid.
AP2013

Het gaat niet zo goed met de populariteit van de Amerikaanse president Barack Obama. Sinds zijn herverkiezing wordt zowat ieder voorstel geblokkeerd in het door de Republikeinen gedomineerde Huis van Afgevaardigden, heeft de economie een dreun gekregen - mede dankzij de shutdown van de Amerikaanse overheid - en de laatste weken ligt hij onder vuur door de falende lancering van de omstreden ziekteverzekering.

Obamacare, zoals de ziekteverzekering genoemd wordt in de Amerikaanse media, lijdt sinds de lancering onder technische problemen. De website waar Amerikanen hun betaalbare ziekteverzekering kunnen aanvragen, werkt meer niet dan wel. Volgens een peiling van de krant Washington Post en de omroep ABC is 57 procent van de ondervraagden tégen Obamacare.

De populariteit van Obama heeft de laagste score ooit bereikt. Slechts 42 procent van de Amerikanen kan zich nog vinden in het beleid van hun president.

De peiling werd afgenomen tussen 14 en 17 november bij 1.006 volwassenen. De foutenmarge bedraagt plus en minus 3,5 procent.