Reorganisatie WPG België blijft beperkt tot vier ontslagen

WPG Uitgevers heeft meer details bekendgemaakt over de reorganisatie van het bedrijf. In Nederland sneuvelen er meer dan 100 banen en worden de tijdschriften Opzij en J/M Ouders verkocht. Voor België beperkt de reorganisatie zich tot vier ontslagen.

De reorganisatie bij WPG Uitgevers is vooral gericht op de Nederlandse markt. Voor België blijft de impact beperkt, zegt algemeen directeur Koen Clement. Er is sprake van vier ontslagen.

"In België hebben we de oefening iets eerder gemaakt dan in Nederland , waardoor de kostenbesparing op het personeel minder is dan in Nederland", zegt Peter Quaghebeur uit van WPG België. Hij verwijst naar de beslissing om te stoppen met de kunstboekenuitgeverijen Ludion en Lido.

Naast de ruim 100 ontslagen in Nederland verkoopt WPG Uitgevers ook de tijdschriften Opzij en J/M Ouders. Ook zoekt het bedrijf naar een gezamenlijke huisvesting van diverse bedrijfsonderdelen.