Rudi Vranckx zoekt en vindt eigenaar Vlaams busje in Tsjaad

"Opsporing verzocht: de vorige eigenaar van dit Tsjadische busje", stond er vorige week te lezen op de Facebook-pagina "In het spoor van Rudi Vranckx". In Zuid-Tsjaad botste de VRT-journalist plots op een afgedankt busje uit zijn geboortestreek en dankzij Facebook vond hij de oorspronkelijke eigenaar terug.

Rudi Vranckx is momenteel in Tsjaad een televisieserie voor Canvas aan het inblikken. In het zuiden van het land botste hij plots op een busje met daarop een gedeeltelijk adres uit Wilsele bij Leuven. "Dit is niet goed voor Rudi's Heimwee", stond er te lezen op de Facebook-pagina "In het spoor van Rudi Vranckx". "Helpen jullie mee de vorige eigenaar op te sporen door deze foto massaal te delen?"

De oproep is duidelijk niet in dovemansoren gevallen. Gisteren is de eigenaar gevonden. "Dankzij jullie massale zoektocht kregen we de vorige eigenaars van dit busje aan de lijn. Albert Verwerft uit Wilsele is een 76-jarige gepensioneerde zetelmaker die 17 jaar lang met zijn trouwe Toyota meubels vervoerde en weekends ging vissen", klinkt het. Blijkbaar verkocht Albert zijn busje met pijn in het hart omdat de Belgische wegen teveel roest veroorzaakte. "De Tsjadische zon bezorgt de vierwieler nu een zorgeloos pensioen."

lees ook