Vrouw laat lijk man bijna jaar in appartement liggen

Een 69-jarige vrouw heeft het lichaam van haar man bijna een jaar in haar appartement in Anderlecht laten liggen. Dat schrijft de krant La Dernière Heure vandaag. De man is waarschijnlijk op natuurlijke wijze overleden.

Het lichaam van de man werd vrijdag ontdekt. De vrouw werd uit haar appartement gezet omdat ze sinds november vorig jaar haar huishuur niet meer betaalde. Het Brussels parket opent een onderzoek om "duidelijkheid te krijgen over de zaak". Op het lichaam van de man zal een autopsie worden uitgevoerd. De vrouw wordt niet opgesloten.

De Luikse wetsdokter Philippe Boxho zegt in La Dernière Heure niet echt verbaasd te zijn door zo'n gedrag. "Bij mensen met ernstige fysieke problemen of oude mensen die dement zijn, dringt het soms niet door wanneer de andere dood is. Anderen weigeren dan weer te aanvaarden dat hun partner dood is. Een beetje zoals zwangerschapsontkenning."