Vrouw twittert zichzelf in de problemen na ongeluk

In Groot-Brittannië is een vrouw veroordeeld voor het aanrijden van een fietser. Ze had na het ongeluk een tweet de wereld ingestuurd waarin ze vertelde hoe ze de man met haar auto van zijn fiets had gereden, waardoor een schijnbaar "banaal" ongeluk plots nieuws werd.

Het twitterverhaal houdt de Engelsen al even bezig. Een schijnbaar doordeweeks ongeluk werd plots voorpaginanieuws doordat de vrouw met weinig respect over de fietser twitterde meteen na het incident.

Emma Way (22) reed in mei Toby Hackley aan in Norfolk, in het oosten van Engeland. Na de aanrijding, waarbij ze met haar auto de fietser omver had gereden, twitterde ze "Definitely knocked a cyclist off his bike earlier. I have right of way - he doesn't even pay road tax! #bloodycyclists." (vrij vertaald: "Daarnet een fietser van de sokken gereden. Ik heb voorrang, hij betaalt niet eens wegentaks #verdomdefietsers)."

Het bericht bleef niet onopgemerkt. Emma Way moest uiteindelijk voor de rechter komen in Norwich, en werd veroordeeld voor vluchtmisdrijf omdat ze niet stopte na het ongeluk - iets ze zelf ontkende- en het niet ging aangeven, zo meldt de BBC.

Way werd wel vrijgesproken van de aanklacht "onvoorzichtig rijden". Ze moest 337 pond boete betalen (ruim 400 euro), 300 pond aan gerechtskosten en kreeg ook 7 strafpunten op haar rijbewijs.

Het slachtoffer nam in mei deel aan het fietsevenement Boudicca Sportive waar hij meedeed aan een tocht van 100 mijl (160 kilometer). Hij liep kneuzingen op en zijn fiets raakte beschadigd.

Later toonde de vrouw berouw. Ze noemde het versturen van haar twitterbericht "dom" en had het over "mijn grootste fout ooit." "Ik word beoordeeld op één domme commentaar die ik maakte," vertelde ze de BBC.