Winkelcentrum in aanbouw stort in in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is een winkelcentrum in aanbouw ingestort in Tongaat, ten noorden van de stad Durban, in de provincie Kwazulu Natal. Volgens de eerste berichten zijn er één dode en 29 gewonden. Tientallen bouwvakkers zitten nog vast onder het puin.

"Zesentwintig mensen werden gered, één is overleden", zei Mandy Govender, de woordvoerder van de politie van Tongaat. De hulpdiensten hebben het over 29 gewonden.

"Het was een winkelcentrum in aanbouw", zegt de woordvoerder van de politie. "De meeste mensen die geblokkeerd zitten, zijn arbeiders." Naar schatting gaat het over 50 bouwvakkers.

Naar verluidt is de dakconstructie van het gebouw in aanbouw ineengestort. De hulpdiensten zetten zwaar materieel in om het puin te ruimen mogelijke overlevenden te redden.

Een maand geleden hadden de lokale autoriteiten via het gerecht geprobeerd de bouwwerkzaamheden stil te leggen. "Ze werkten niet helemaal zoals het moest", geeft vice-burgemeester Nomvuzo Shabalala toe. "We waren er ons niet van bewust dat de werken gewoon werden voortgezet."