Zes Belgen opgepakt bij internationale drugsactie

Bij een gezamenlijke actie heeft de Belgische, Nederlandse en Franse politie vanmorgen veertig huiszoekingen gedaan in het kader van een internationale operatie tegen drugshandel. Zes mensen werden in ons land opgepakt.

In de Nederlandse steden Gouda, Rotterdam en Eindhoven gebeurden 25 huiszoekingen, een tiental andere vonden plaats in de regio rond de Franse stad Nancy. In België deden speurders zeven huiszoekingen. Zes in de regio Aarlen en één in Nijvel.

"De huiszoekingen in België hebben geleid tot de vondst van 900 gram heroïne, twee vuurwapens en 2.200 euro", zegt Damien Leboutte van het parket van Verviers.

Bij de internationaal gecoördineerde actie waren in totaal vierduizend politieagenten betrokken uit de drie landen. "Het is de eerste keer dat de drie landen op deze schaal gelijktijdige huiszoekingen uitvoeren", zegt Leboutte. Hij voegt er aan toe dat het Europese agentschap voor grensoverschrijdende gerechtelijke samenwerking, Eurojust, de actie zowel logistiek als inhoudelijk met haar expertise heeft ondersteund.