10 Egyptische soldaten sterven door autobom

Minstens 10 Egyptische soldaten zijn omgekomen bij een aanval met een autobom in de buurt van de stad El Arish in het noorden van Sinaï. Een militair konvooi werd er aangevallen. Er zouden ook tientallen gewonden zijn. Volgens een veiligheidsbron zou het dodental nog kunnen oplopen.

De aanslag van vanochtend zou de meest bloedige zijn sinds de afzetting van president Mursi. De aanval zou gericht zijn tegen een divisie van het leger die belast was met een operatie om tunnels aan de grens met Gaza te vernietigen. Naar verluidt waren de soldaten op de terugweg naar Caïro voor een verlofperiode.

Al sinds het gedwongen vertrek van president Hosni Moebarak bijna drie jaar geleden is de situatie op het schiereiland onstabiel.

Bijna dagelijks zijn er in de regio aanslagen tegen de politie en de ordetroepen. De interimregering, die aangesteld is door het leger, wijst islamistische pro-Mursi-groepen aan als de daders. De meeste aanslagen zijn ook al opgeëist door jihadistische groepen, die soms gelinkt zijn aan Al Qaeda.